CLINICA DENTAL RAQUEL ARRIBAS

Odontologia General

La Dra. Raquel Arribas presta serveis odontològics a la Clínica Dental Raquel Arribas a Salt (Girona)
L’odontologia s’encarrega de diagnosticar, tractar i prevenir malalties bucals, dentals i estructures adjacents.

COM PREVENIR MALALTIES ORALS

Raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia i fer ús del fil dental per eliminar placa acumulada.

Programar revisions periòdiques (cada 6-12 mesos) amb l’odontòleg. L’atenció preventiva ajuda a prevenir que succeeixin els problemes.

Portar una dieta equilibrada però baixa en aliments rics de midons i sucres. Quan ingereixi aquest tipus d’aliments, intentar fer-ho en els àpats per minimitzar els cops que s’exposa la dentadura a l’àcid que produeixen els bacteris.

Utilitzar pastes de dents i col·lutoris que continguin fluor. Assegurar-se que l’aigua que beuen els teus fills tingui un nivell de fluor adequat, mai sense sobre passar els índexs.

MALALTIES FREQÜENTS EN ODONTOLOGIA

A la Clínica de la Dra. Raquel Arribas resolem tots els problemes dentals i millorem la salut bucal.

CÀRIES

La càries és la malaltia infecciosa de l’odontologia que provoca la destrucció de teixits durs de les dents. Les lesions al principi afecten l’esmalt. Però en fases més avançades van envaint capes més profundes com són la dentina i la polpa de la dent. La càries és la causa principal de pèrdua de peces dentals en pacients joves.

La primera fase, quan aquesta només afecta a l’esmalt, és indolora. La prevenció és molt important evitant que la perforació es vagi estenent a capes més profundes. Si arriba a capes més profundes, causarà dolor i requerirà un tractament més complex com és l’endodòncia.

Es tracta la perforació amb el que es coneix com a «empastament» o obturació. Consisteix en la remoció del teixit afectat i la substitució d’aquest per un material d’obturació com el compòsit.

La càries està relacionada amb pràctiques d’higiene bucal incorrectes, predisposicions genètiques i dietes riques en sucres. Una bona higiene oral consisteix a utilitzar tècniques de raspallat correctes, com a mínim dues vegades al dia. Preferentment raspallar-se les dents després de cada àpat i abans d’anar a dormir. Utilitza el fil dental una vegada al dia, i fer servir col·lutoris amb fluor.

A part de la cura de la boca a casa, Dra. Raquel Arribas recomana anar regularment a l’odontòleg per detectar la càries en fases inicials.

MALALTIA DE LES GENIVES
GINGIVITIS, PERIODONTITIS

La gingivitis és la malaltia infecciosa de l’odontologia que provoca inflamació i sagnat de genives. La gingivitis és la condició prèvia a Periodontitis. Si no es tracta, la seva evolució afectarà os i teixits de suport de la dentadura provocant així la periodontitis.

Les malalties de les genives són freqüents. Fins a un 40% d’adults pateixen algun tipus de malaltia periodontal. La Periodontitis no tractada pot provocar la pèrdua de dents.

El tractament de Gingivitis consisteix en un principi en la neteja o profilaxi bucal. Així s’eliminen bacteris responsables de la inflamació de genives. Si després de la neteja el sagnat persisteix, seran necessàries sessions de raspats o curetatges.

A la Clínica dental de la Dra. Raquel Arribas proporcionem instruccions específiques per assolir la bona higiene bucal a casa i ajudar a prevenir la reaparició de enfermades de genives.

En alguns casos de periodontitis molt agressives pot ser necessari algun tipus de cirurgia periodontal. Passats uns mesos es fa una visita de seguiment, i s’estableix la regularitat amb la qual cal acudir als controls periodontals periòdics.

PER QUÈ TRIAR ODONTOLOGIA A SALT (GIRONA) A LA CLÍNICA DENTAL RAQUEL ARRIBAS?

Estem enfocats en la prevenció de malalties de l’odontologia a Salt. Sempre serà més fàcil i econòmic qualsevol servei de l’odontologia si es detecta el problema en els seus inicis.

Un cop acabat el tractament odontològic, caldrà realitzar controls periòdics a la Clínica dental Raquel Arribas. Així evitem l’aparició de noves càries, nous brots de gingivitis o periodontitis i altres malalties de l’odontologia.

Intentem evitar per tots els mitjans l’extracció de dents afectades per malalties de l’odontologia.

La tècnica correcta per aconseguir la bona higiene bucodental diària, i evitar així l’aparició de noves càries, problemes de genives i altres malalties de l’odontologia.